Killara

Image

Major alterations and additions were made to an existing 1940’s cottage, transforming a dated, dark, small house with poor relationship to its garden into a light filled, energy efficient, contemporary family home.

The house was re-planned with a split-level addition to the rear. This allowed the new kitchen and family room to open directly to a covered entertaining deck in the garden and maximised the potential of the site fall to provide a new laundry, cellar and store at the lowest level.

A large ventilated sky window was integrated into the design of the new stairwell in the centre of the house. This formed a linking element between the old and new portions of the house and brought natural light and ventilation into the heart of the house.


Image

Major alterations and additions were made to an existing 1940’s cottage, transforming a dated, dark, small house with poor relationship to its garden into a light filled, energy efficient, contemporary family home.

The house was re-planned with a split-level addition to the rear. This allowed the new kitchen and family room to open directly to a covered entertaining deck in the garden and maximised the potential of the site fall to provide a new laundry, cellar and store at the lowest level.

A large ventilated sky window was integrated into the design of the new stairwell in the centre of the house. This formed a linking element between the old and new portions of the house and brought natural light and ventilation into the heart of the house.


Gallery

CONTACT PLAYOUST CHURCHER

GOT A MINUTE? CONTACT US FOR MORE INFORMATION...