Curl Curl – Headland Rd

Given the steep gradient of the site, the fact it faces south and its close proximity to neighbouring properties, this necessitated a requirement for privacy which presented considerable challenges. A key issue was to achieve good entertaining spaces to maximise view potential while maintaining privacy from adjoining properties.

A split level design incorporating a pool courtyard provides a private outdoor entertaining and leisure space and allows ocean views from multiple spaces throughout the residence. While complying with council’s setback controls, this split level concept maximizes the width of spaces and allows sunlight penetration to the living and bedroom areas located on the southern side of the house.

The floating roofs with highlight glazing allow the northern light into the interior while achieving the client’s requirement for privacy.

Curl Curl - Headland Rd - Residential Architects

Phone us today on (02) 9498 8811 or leave an enquiry below